Ny start i vinmarka 2017

Vakre, små men sterke. 874 nye Barbatella planter er på vei i en miks av sand og leire. Perfekt jord for Barbera.

Etter et angrep av Flavecenza virus, måtte hele vingården rives opp etter 2013 sesongen. Mer enn 30% av plantene var døde, så det var ikke noe alternativ for oss.

2014 lå vinmarka i fred. Jorda ble snudd opp ned og viktige mineraler ble tilsatt. Mars 2015 var det klart for nyplanting.

Bildet her er tatt 28 juli 2015

dsc00666

Men la oss ta noen glimt av historien

Oktober 2013.

fullsizeoutput_2be0
Flavacensa i full blomst.

Ganske merkelig. Flavecenza Dorata er et virus. Det muterer for hver ny generasjon og er umulig å få has på ved hjelp av sprøytemiller eller annen behandling. Det eneste som gjøres er å sprøyte mot dyret som frakter viruset til selve plantene.

En bitteliten gul gresshoppe flyr fra nærliggende skog og finner det for godt å legge sine egg på vinbladene.  Resultatet er at plantesaften infiseres og hele planten kolapser og dør. Kjennetegn er selvfølgelig fargen på bladene, men også at jeg kan ta en infisert grein og vri den rundt – å knyte knute. All styrke er forsvunnet. Greinen er som et mykt «tau»..

Det forskes intenst for å finne botemiddel. Pr. idag (2018) er det ikke klart hva som er best for å redde vinåkrene. Store områder rundt Middelhavet er berørt.. Info om sykdommen (Italiensk Wikipedia)

Mars 2014

foto 23

Vinstokkene er dratt bort for destruering og jorden snus, Mer enn en meter ned. 2014 var et trist år, men vi kunne konsentrere oss om å gjøre ferdig hus og hage..

April 2015

Tidlig om morgenen planeres og harves jorden. Det er den store plantedagen og klart for ny start på Casa Oskar !!

Da er de på plass. Forhåpntligvis med minst 50 år forran seg på Casa Oskar.

image9

Det gror godt. Både planter og ugress har god vilkår, Både i 2015 og 2016..

Håper er at 2018 skal gi oss den første gode høst. Teoretisk skal vi kunne høste og produsere 1450 flasker med nydelig Gioia Barbera DOCG.